Munanuudelit nakeilla

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

0,5 dl Rypsiöljyä
180 g Kevytnakkeja (12 %)
133 g Punaista paprikaa
114 g Sipulia
250 g Rainbown munanuudelia
Kastike
Ison limetin mehu (106 g)
1 rkl Paahdettua seesamiöljyä
Kastike
2 rkl Sokeria
1 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
1 rkl Tummaa soijakastiketta (21,2 %)
2 rkl Osterikastiketta (7,6 %)
4 Thaichiliä pakastimesta
8 Valkosipulinkynttä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml. 

Edullista, herkullista ja nopeaa. Ravintoarvot toki surkeat, mutta et ole kuitenkaan pääsemässä rantakuntoon. Ja vaikka pääsisit, pelastaako se kasvonpiirteitäsi?

Munanuudelit nakeilla, paprikalla, sipulilla ja makuyhdistelmällä, joka on esiintynyt useassa reseptissäni - soija- ja osterikastiketta, sokeria, chiliä, valkosipulia, limemehua sekä paahdettua seesamia. Puolet soijakastikkeesta tummaa versiota, niin saadaan kaunis väri. 

Rakastan chiliä ja valkosipulia, joten niitä oli reilusti. Luulen, että puolikkaat määrät osuvat monen suomalaisen makuhermoon. Voi myös jättää pois, silti maistuvaa. Suolaiset kastikkeet, öljy ja sitrus ainoat pakolliset, näiden jälkeen voi kikkailla vapaasti. 

Hoida ensiksi kasvikset - sipulia puolikkaiksi renkaiksi ja paprikaa suikaleiksi. Leikkaa nakit sentin kolikoiksi, tee kastike. Valkosipuli hienonnetaan ja chilit ohuiksi siivuiksi. Purista sitrusmehu talteen. 

Mittasin puoli desiä öljyä wokkipannuun ja asetin nakit nätisti, jokainen kosketti pohjaa. Levy täysille. Kun alkoi sihisemään, laskin korkealle keskilämmölle eli 4/6:lle. 

Sillä aikaa kun proteiini valmistuu, keitetään reilusti vettä keittimellä. Paista nakkeihin hyvä väri molemmille puolille ja nosta lautaselle, älä ota öljyä mukaan. 

Kasvisten vuoro. Paistoin kuuden minuutin ajan, sekoitin kahden minuutin välein. Tässä välissä ehtii pehmentämään nuudelit isossa kulhossa. Pakkauksessa luki 4-5 minuuttia, mutta suosittelen 2,5 - menevät myöhemmin pannulle, joten pitää jättää al denteksi. 

Kuusi minuuttia kulunut - laskin keskilämmölle, lisäsin nuudelit ja kastikkeen, sekoitin tasaiseksi. Paistoin kolmen minuutin ajan. Lämpö nolliin, siirrä sivuun, viimeistele limemehulla ja paahdetulla seesamiöljyllä. Nakit mukaan, sekoita viimeisen kerran ja annostele lautasille.

Reseptillä tulee kaksi isoa annosta tai kolme tavallista. Suola 0,9 %, rasva 7,6 %.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään