African tomato stew paistileikkeellä

6 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

2 Punaista paprikaa (444 g)
5 Tomaattia (466 g)
Habanero
600 g Kanan paistileikettä
6 g Suolaa
1,25 dl Rypsiöljyä
263 g Sipulia
70 g Tomaattisosetta
10 g Inkivääriraastetta
4-5 Valkosipulinkynttä
4 tl Paprikajauhetta
4 tl Meiran curryjauhetta
1 tl Kuivattua timjamia
9 g Sokeria
13 g Suolaa
1 rkl Worcesterkastiketta
0,25 dl Tuoretta sitruunamehua
Riisi
7 dl Jasmiiniriisiä
7 dl Vettä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Käy katsomassa myös nigerialainen lihakastike, se oli tulinen (5/5). Tämä on miedompi (3,5/5), halvempi ja nopeampi - suomalaisyleisö vastaanottaa namupassin täydellisesti. 

Ensimmäisenä pepper mix - soseuta leikatut ja siistityt paprikat, tomaatit ja habanero tasaiseksi blenderissä. Valuta rasiaan ja vie jääkaappiin. Voi tehdä jo edeltävänä iltana.

Ota leikkeet huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä siivutetaan sipulit puolikkaiksi renkaiksi, raastetaan inkivääripala pieneksi, hienonnetaan valkosipulinkynnet sekä mitataan suola ja kuivamausteet omiin kippoihin. 

Puoli tuntia kellossa - kuumensin pannun ja otin leikkeiden pintoihin väriä korkealla keskilämmöllä, kaksi minuuttia puolta kohden ja kolme erää. Suolaa tasaisesti matkan varrella. Kanat jätetään selvästi raaoiksi keskeltä, haudutus hoitaa loput. Siirrä syvälle lautaselle.

Vähennä keskilämmölle, mittaa öljy pannulle ja lisää sipuli. Anna paistua rauhassa, sekoita harvakseltaan niin väriä tarttuu. Jos tuntuu että väriä ei tartu millään, lisää osa suolasta jo tässä vaiheessa. 

Kun sipuli on melkein valmista, lisää tomaattisose ja sekoita tasaiseksi. Avaa makuja viiden minuutin ajan, sekoita puolivälissä. Valkosipuli, inkivääri ja kuivamausteseos pannulle - sekoita tasaiseksi ja avaa makuja minuutin ajan. 

Kaada pepper mix pannulle ja vähennä lämpöä. Mausta sokerilla, suolalla ja worcesterilla, sekoita tasaiseksi. Upota leikkeet kastikkeeseen, valuta kaikki mehut mukaan ja käännä levy täysille. Kun alkaa kuplimaan, kansi päälle ja lämpö 1/6:een. 

Hauduta tunnin ajan, sekoita puolivälissä. Riisin mittaaminen ja huuhtelu aloitetaan 25 minuutin kohdalla, ohjelma päälle kun 30 kellossa. Kypsymiseen menee vartti ja kannen alla lepäämiseen toinen vartti. Purista sitruunan puolikas loppusuoralla. 

Tunti täynnä - lämpö nolliin, kastike sivuun, sitruunamehu sisään, sekoita tasaiseksi (varo hajottamasta mureita leikkeitä) ja annostele suolattomien jasmiiniriisipetien päälle. Tai tee samalla tavalla kuin kuvassa. 

Kastikkeen suola hieman yli yhden prosentin eli täydellinen suolattomalle riisille. Reseptillä tulee kuusi 500 gramman annosta. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Mango-kookoskana
  • 3 1 The stew - kikhernemuhennos
  • 0 0 Jollof rice uunissa
  • 1 0 Hunajainen currykanakastike
  • 2 1 Nigerialainen lihakastike
  • 1 0 Aasialainen BBQ-nyhtökana

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään