Jollof rice uunissa

5 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2 Punaista paprikaa (500 g)
3 Tomaattia (269 g)
Habanero
50 g Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulia
70 g Tomaattisosetta
400 g Naudan jauhelihaa (17 %)
14 g Suolaa
8 g Inkivääriraastetta
4 Valkosipulinkynttä
1 rkl Paprikajauhetta
1 rkl Meiran curryjauhetta
1 tl Kuivattua timjamia
4,5 dl Keitettyä vettä
1 tl Worcesterkastiketta
Lisäksi
4 dl Pitkäjyväistä riisiä

Jaa resepti

Ohje

Otin teelusikalliset 3,33 millin lusikalla ja ruokalusikalliset 10 millin lusikalla, kuten aina. 

Tee ensiksi nigerialaisruuissa useasti esiintyvä pepper mix - soseuta leikatut ja siistityt paprikat, tomaatit ja habanero tasaiseksi blenderissä. Siirrä rasiaan ja vie jääkaappiin. 

Jauheliha huoneenlämpöön, valmista puolen tunnin päästä. Ennen sitä pehmennetään suikaloidut sipulit voissa - keskilämpö, sekoita harvakseltaan niin ruskeaa väriä tarttuu. Sipuleiden alkupaino 290 g. 

Sillä aikaa kun se paistuu pannulla, mitataan suola ja kuivamausteet talteen. Lisäksi raastetaan kuorittu inkivääripala pieneksi ja hienonnetaan kuoritut valkosipulinkynnet. 

Kun sipuli näyttää lähes valmiilta, lisää tomaattisose ja sekoita tasaiseksi. Avaa punaisen umamipommin makuja viiden minuutin ajan, sekoita puolivälissä. Ota kaikki talteen pienelle lautaselle. 

Proteiini ollut puoli tuntia huoneenlämmössä ja sipuli maalissa - jauheliha pannulle tirisemään ja vedenkeitin laulamaan. Ota pintoihin väriä korkealla lämmöllä, laske keskilämmölle, murenna. Suolaa ja sekoita tasaiseksi.

Nauta kypsää - lisää sipuli rasvoineen, inkivääri, valkosipuli ja kuivamausteet. Sekoita tasaiseksi ja avaa makuja minuutin ajan. Pepper mix pannulle ja lämpö nolliin. 4,5 dl vastakeitettyä vettä ja pieni worcester mukaan, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun. 

Käännä uuni 200 asteeseen ja mittaa riisi vuokaan. Kun se on halutussa lämpötilassa, lisää kastike ja sekoita tasaiseksi. Vie alatasolle ja kypsennä 40 minuutin ajan. Anna vetäytyä kymmenen minuuttia. 

Jos haluat pehmentää tulisuutta, purista annoksen joukkoon sitruunalohkon mehu (1/8) ja ota juomaksi täysmaitoa. Suosittelen pientä sitrusmehua, vaikka tulisuus olisikin sopiva - tuo vastapainoa voille ja rasvaiselle naudalle.

Puolet paprikajauheesta voi korvata savuisella versiolla. Kuvassa uudelleenlämmitetty annos toiselta päivältä. 

Haluat lisää habaneroruokia? Olen julkaissut yllättävän monta - habanerosiivet, habanero nuoc cham, jerk-kanapasta, karibialainen kanakastike ja jamaikalainen kanapiirakka. 

Riisivuokiakin löytyy useampi - chorizo-riisivuoka, kana-riisivuoka, aurajuusto-riisivuoka ja arroz con pollo. Jollof rice on viides ja menee helposti kärkikolmikkoon. 

Tämä on muuten ensimmäinen resepti, jonka kirjoitan naisystäväni puhelimella (1/159) - en ole päässyt Alma Mediaan sisään omalla luurillani kahteen viikkoon, jostain kumman syystä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Inkivääri-persikkakanaa uunissa
  • 1 1 Fried rice
  • 1 0 African tomato stew paistileikkeellä
  • 1 0 Curry fried rice
  • 0 0 Okinawa taco rice
  • 2 1 Nigerialainen lihakastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään