Hoisin-srirachakana

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

300 g Kanan paistileikettä
1 rkl Maissitärkkelystä
3 rkl Kylmää vettä
1 rkl Öljyä
1 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
2 rkl Öljyä
150 g Punaista paprikaa
100 g Sipulia
Kastike
Kastike
55 g Hoisin-kastiketta (Lee Kum Kee)
22 g Go-Tanin srirachaa (9,7 %)
15 g Osterikastiketta (Mae Krua)
5 g Hienonnettua valkosipulia
5 g Inkivääriraastetta
0,5 dl Vettä
Riisi
3 dl Jasmiiniriisiä
3 dl Vettä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml.

En laittanut reseptiin riisiviinietikkaa tai sitrusmehua, sillä hoisinissa ja srirachassa on happoa. Ensimmäisessä on seesamitahnaa, joten paahdettu seesamiöljy jäi pois. Sokeriakaan ei tarvinnut lisätä - hoisinissa on 47 % ja srirachassa 24 %. 

Tee kastike. Hienonna kuorittu valkosipuli (käytin neljä pientä kynttä) ja raasta kuorittu inkivääripala pieneksi. Siirrä rasiaan, loput perässä, sekoita tasaiseksi ja vie jääkaappiin. 

Leikkaa huuhdeltu paprika ja kuorittu sipuli isoiksi paloiksi. Nosta omaan rasiaan ja vie sekin jääkaappiin odottamaan. 

Kana huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä se pehmennetään - sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi kipossa. Kun se on tasaista, lisää öljy ja soijakastike. Suikaloi leikkeet ja laita isolle syvälle lautaselle. Marinadi perässä, sekoita käsillä tasaiseksi. 

Kun proteiini on ollut 25 minuuttia huoneenlämmössä, aloita riisi. Huuhtele 3 dl jasmiiniriisiä neljä kertaa kylmällä vedellä, valuta ja siirrä keittimeen. Vettä mitataan saman verran eli 3 dl. 

30 minuuttia kellossa - starttaa riisi ja kuumenna wokkipannu. Paista 300 g kanaa 4/6:lla kahdessa erässä, kuusi minuuttia erää kohden. Sekoita harvakseltaan, niin väriä tarttuu. Koskin kaksi kertaa erän aikana - kahden ja puolen minuutin kohdalla käänsin suikaleet ja viiden minuutin kohdalla sekoitin. 

Nosta kana lautaselle odottamaan, mittaa öljy pannulle ja lisää kasvikset. Paista niitä kuuden minuutin ajan, sekoita kahden minuutin välein. Tässä välissä ehtii ottamaan kastikkeen huoneenlämpöön. 

Kasviksia kypsennetty kuusi minuuttia - vähennä 3/6:een, kana ja kastike pannulle, sekoita tasaiseksi. Avaa makuja kahden minuutin ajan. 

Lämpö nolliin, siirrä sivuun, annostele riisipetien päälle. Kanan suola 1,26 %, annoksen 0,71 %. 

Jos haluat säästää aikaa, esivalmistele kastike ja kasvikset sillä aikaa kun kana pehmenee. Riisin voi startata viisi minuuttia aiemmin. 

Reseptillä tulee keskitulista, jos olet tavallinen chilin käyttäjä. Olen tehnyt tällaisia aiemminkin, käy katsomassa nekin - cashewkana, hapanimeläkana ja appelsiini-gochujangkana.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit