Hunajainen currykanakastike

6 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

65 g Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulia
400 g Kanan jauhelihaa
2 rkl Meiran curryjauhetta
7 g Suolaa
65 g Vehnäjauhoja
10 g Inkivääriraastetta
5 Valkosipulinkynttä
4 Thaichiliä pakastimesta
5,5 dl Keitettyä vettä
0,5 dl Soijakastiketta (16,9 %)
2 rkl Kotimaista hunajaa
2 dl Kuohukermaa
2 Limetin mehu (0,55 dl)
Riisi
6 dl Jasmiiniriisiä
6 dl Vettä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml.

Suola soijakastikkeesta ja suolasta, makeus hunajasta, happo limemehusta, tulisuus chilistä, umami sipuleista, soijakastikkeesta, maitotuotteista ja kanasta, karvaus curryjauheesta ja inkivääristä, täyteläisyys kuohukermasta ja voista. Reilusti syvyyttä.

Se ei kuitenkaan riitä, vaan maut pitää laittaa vielä tasapainoon - kivuliain ja nautinnollisin osuus. Halusin jälleen korkeat onnistumismahdollisuudet, joten laskin kaiken tarkasti. Rutiinivoittohan sieltä tuli. 

Reseptillä tulee miellyttävän tulista, jos olet tavallinen käyttäjä. Thaichileissäkin on pieniä eroja - olen ostanut kahdesti ison pussillisen, ensimmäinen satsi oli vähän miedompi. Kastikkeen suola hieman yli yhden prosentin eli täydellinen suolattomalle riisille. 

Jauheliha huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä kypsennetään sipulisuikaleita voissa keskilämmöllä - sekoita harvakseltaan, niin väriä tarttuu. 

Sen valmistuessa ehtii mittaamaan curryjauheen ja suolan omaan kippoon, jauhot omaan sekä inkiväärin, valkosipulin ja chilin omaan. 

Kuori inkivääripala lusikalla ja raasta pieneksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja leikkaa thaichilit ohuiksi siivuiksi. Kun sipuli on pehmeää ja ottanut ruskeaa väriä - valuta rasvoineen syvälle lautaselle. 

Heti kun kana koskettaa kuumaa pannua, keitä reilusti vettä keittimellä. Lisäsin curryjauheen ja suolan paiston puolivälissä, jolloin lämpö oli 3/6:lla. Kun proteiini oli kypsää, sekoitin voin, sipulin ja jauhot joukkoon. Tässä vaiheessa laskin 2/6:een. 

Kypsensin jauhoja viiden minuutin ajan, välillä sekoittaen. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla inkivääri, chili ja valkosipuli mukaan. Viisi minuuttia kulunut - lisäsin vastakeitetyn veden desin erissä, koko ajan sekoittaen. Lämpö nolliin, asetin sivuun. 

Valmistin suurimman osan kanakastikkeesta siis wokkipannussa. Veden jälkeen siirsin sen kahden litran kattilaan, sillä tarvitsin kannen. Maustoin soijakastikkeella ja hunajalla, sekoitin tasaiseksi ja käänsin levyn täysille. 

Kun alkoi kuplimaan, kansi päälle ja levy 1/6:lle. Kastike porisee kevyesti siihen asti, kunnes riisi on valmista. Sekoita vartin välein, jotta jauho ei tartu pohjaan. 

Heti kun olet saanut soosin hautumaan, hyökkää riisin kimppuun. Laitoin 6 dl jasmiiniriisiä keittimeen ja huuhtelin sen viisi kertaa kylmällä vedellä. Seuraa valutetun veden väriä - kun se on kirkasta, on riisi valmis keittimeen. Mittasin vettä saman verran eli 6 dl. Ohjelma päälle. 

Ohjelma valmis - vedin töpselin seinästä ja annoin riisin levätä vartin ajan. Ennen sitä puristin mehun talteen limeteistä ja otin kuohukerman huoneenlämpöön. 

Vartti kulunut - sekoita kuohukerma kastikkeen joukkoon. Lämpö nolliin, siirrä sivuun. Lisää limemehu ja sekoita viimeisen kerran tasaiseksi. Annostele. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Karibianpata
  • 2 0 Mangokana
  • 0 0 Japanilainen kanacurry
  • 0 0 Karitsapyörykät ja hedelmäinen kermakastike
  • 0 0 Gochujang-nakkikastike
  • 3 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään