Kevyt juustokakku

12 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

Pohja:
150-200 g digestive-täysjyväkeksejä (rasvaa enintään 16%)
3 rkl vähärasvaista rasiamargariinia (rasvaa enintään 40%)
1 prk ananasmurskaa omassa mehussaan
Täyte:
250 g maustamatonta maitorahkaa
150 g maustamatonta vähärasvaista sulatejuustoa
½ sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl sokeria tai makeutusjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 dl rasvatonta maitoa
3 rkl ohrakasta
1 kananmuna
7 liivatelehteä
1 dl kylmää rasvatonta maitoa

Jaa resepti

Ohje

  1. Aseta vuoan pohjalle hieman pohjaa suurempi voipaperinpala. Hienonna keksit muruiksi. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen margariini ja painele seos tasaiseksi vuoan pohjalle. Lusikoi päälle ananasmurska mehuineen ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  2. Sekoita rahka ja sulatejuusto lusikalla kiiltäväksi, sileäksi seokseksi. Pese sitruuna huolella ja raasta siitä kuorta mausteeksi. Lisää rahka-sulatejuustoseokseen raaste ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta sokerilla tai makeutteella ja vaniljalla.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa maito, ohrakas ja muna tasaiseksi seokseksi. Kuumenna se kiehumispisteeseen mikrouunissa tai liedellä teflonkattilassa ja anna kiehua vähän väliä sekoittaen kaksi minuuttia. Ota seos liedeltä ja sekoita siihen pehmenneet liivatteet. Anna jäähtyä ja yhdistä se sitten sulatejuusto-rahkaseokseen.
  4. Vatkaa maito vaahdoksi ja lisää se täytteen joukkoon nopeasti. Tarkista maku, kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna juustokakun jähmettyä kylmässä yön yli tai ainakin muutama tunti.
  5. Liu'uta valmis kakku suoraan vadille ja poista varovasti voipaperi. Koristele ja tarjoile. Kakusta herkuttelee 12-16 henkeä.

 

Resepti: Riitta Rantanen

Kuva: Jarno Riipinen

Katso myös

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään