Homburgin haukea

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

700-800 g haukifileetä (tai kuhaa)
sitruunaa
suolaa, pippuria
2-3 rkl voita
munankeltuainen
2-3 rkl parmesaaniraastetta
(1-2 rkl emmentalraastetta)
2 rkl korppujauhoa tai kuivan leivän raastetta
kermaa (ja katkaraputuorejuustoa) valeluun

Jaa resepti

Ohje

  1. Osta kookas haukifilee, josta riittää reilu pala kullekin syöjälle. Poista pienillä nokkapihdeillä huolella ruodot - niitä hauessa riittää. Purista palojen päälle sitruunamehua ja taputtele sitä joka puolelle. Ripottele pinnoille suolaa ja pippuria. Jätä maustumaan toviksi.
  2. Laita uuni tulemaan 190 asteeseen. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa sen sekaan keltuainen. Tee lautaselle juustoraasteesta ja korppujauhoista seos. (Tässä kohtaa on pahvipurkeissa valmiina myytävä parmesaaniraaste käypää, vaikkei se muuten suosittavaa olekaan.) Kun uuni on kuumennut, penslaa kalapalat muna-voiseoksella (voit myös laittaa seoksen lautaselle ja käännellä palat siinä). Kääntele palat huolella juusto-korppujauhoseoksessa ja taputtele pinta tiukaksi.
  3. Lado palat uuninkestävään vuokaan ja laita uuniin. Valele paloja pari kertaa kermalla kypsymisen aikana. Paista niitä noin 20 minuuttia. Varo, etteivät ne kypsy liikaa ja kuivahda.
  4. Nosta palat kuumennetuille lautasille ja kaavi vuoasta liemi ja muut tähteet kasariin. Lisää loraus kermaa ja tilkka kalalientä, jos sitä on. Kiehauta ja siivilöi. Valele kalapalat kastikkeella ja tarjoa perunalumen kera.

 

Vinkki: Vanhoissa ohjeissa kehotetaan valelemaan paloja kerman ohella sulatetun rapuvoin kera. Kokeile sulattaa katkaraputuorejuustoa kuumennettuun kermaan ja käytä sitä valeluun.

 

Resepti: Markku Haapio

Kuva: Roni Lehti

Katso myös

  • 0 0 Marinoidut broilerivartaat hernehummuksen ja pikkelöidyn hillosipulin kera
  • 0 0 Vaniljainen bostonkakku
  • 0 0 Lime-avokadokeitto
  • 0 0 Kananmunasmetana
  • 0 0 Tomaattisilakka

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään