Sieniä ja kateenkorvaa

4 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

400 g kateenkorvaa
1-1,5 l tuoreita sieniä (tai 3-4 dl kuivattuja)
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl persiljasilppua
suolaa, pippuria
Sienipallerot:
800 g jauhoisia perunoita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunan keltuaista
Sieniliemi:
sienten perkuutähteet (tai liotusvesi)
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 dl portviiniä
2-3 rkl soijakastiketta
1 l kanalientä (0,6 l, jos käytät kuivattuja sieniä)
2 kananmunan valkuaista

Jaa resepti

Ohje

  1. Aloita siivoamalla sienet. Pilko ne ja erota jalat ja muu perkuujäte erikseen. Tee sitten sieniliemi. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja paloittele pieneksi porkkana. Freesaa nämä voissa. Lisää pilkottu sienten perkuutähde. Jatka freesausta hetki. Lisää portviini ja soija, kiehauta. Kaada joukkoon 1 l kanalientä. Keitä puolisen tuntia ja siilaa. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne pari tuntia ennen likoamaan noin 0,5 litraan vettä. Purista sienet kuiviksi ja hienonna ne. Laita syrjään. Freesaa sipulit ja porkkana, lisää portviini, soija, sienten liotusvesi ja 0,6 l kanalientä. Keitä puolisen tuntia ja siilaa.
  2. Anna sieniliemen jäähtyä ja vispaa joukkoon valkuaiset. Anna kerran kiehahtaa ja nosta syrjään kannella peitettynä. Siilaa lopuksi siiviläkankaan läpi.
  3. Tee seuraavaksi sienipallerot. Pilko sipulit ja freesaa niitä sienisilpun kanssa. Lisää persilja, mausta. Siirrä syrjään. Kuori perunat ja keitä ne aivan kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoitten höyrytä kuiviksi. Purista ne perunaprässin läpi tai jauha vihannesmyllyllä. Sekoita joukkoon keltuaiset ja vehnäjauhot. Mausta. Leivo taikinaksi ja jaa kahdeksaan osaan. Taputtele palat pyöreiksi levyiksi ja muotoile kupeiksi. Lisää niihin sienipaistosta ja sulje ne. Muotoile pyöreiksi palleroiksi. Keitä niitä miedossa lihaliemessä noin 20 minuuttia.
  4. Siivoa kateenkorva ja leikkaa paloiksi. Paista palat rapeiksi voissa. Jaa kateenkorvat syville lautasille, kaada päälle kuuma sieniliemi ja aseta päälle kaksi palleroa. Hyvä punaviini maistuu tämän kanssa.

Resepti: Markku Haapio

Kuva: Roni Lehti

Katso myös

  • 0 0 Kasvispikkelssi
  • 0 0 Kurpitsarisotto
  • 0 0 Paistetut norssit eli kuoreet ja naurissose
  • 0 0 Caipirinha
  • 0 0 Lehtipihvi-sienipyyt

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään