Lehtipihvi-sienipyyt

Raaka-aineet

1 l kantarelleja tai muita kauden metsäsieniä
1 sipuli
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
n. 0,5 l lihalientä
4 isoa lehtipihviä naudan ulkofileestä
suolaa, pippuria
kermajuustoa (yli 20% rasvaa)
1-1,5 dl kermaa

Jaa resepti

Ohje

  1. Valmista ensin sienimuhennos. Pilko sienet hyvin pieniksi. Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Haihduta kuumalla pannulla ensin sienistä enin neste ja lisää voi ja sipulihake. Kypsennä seosta muutama minuutti käännellen. Ripota joukkoon vehnäjauho ja kääntele seoksen sisään. Lisää lihalientä, kunnes saat löysän kastikkeen. Anna sen kiehua sekoitellen 10-15 minuuttia, kunnes tuloksena on paksu muhennos. Tarkista maku.
  2. Levitä pihvit työpöydälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Lado pihveille ohuita juustosiivuja ja sivele niille sienimuhennosta. Jätä myöhempää käyttöä varten puolet muhennoksesta. Kääri pihvit rullalle ja kiinnitä ne cocktailtikuilla. Paista rulliin voissa kauttaaltaan hyvä, ruskea pinta.
  3. Lisää jäljelle jääneeseen sienimuhennokseen kerma (se voi olla myös kolmen juuston ruokakermaa). Jos seos jää edelleen kovin paksuksi, lisää lihalientä niin, että kastikkeesta tulee juoksevaa. Lado rullat uunivuokaa ja kaada kastike niitten päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Poista tikut ja tarjoa puserretun perunan ja hyvän salaatin kera.

 

Resepti: Markku Haapio

Kuva: Roni Lehti

Katso myös

  • 0 0 Lanttucappuccino
  • 0 0 Sieniliemi
  • 0 0 Punasipuli-fenkolipikkelssi
  • 0 0 Kasvisfajitas
  • 0 0 Horiatiki salata eli kreikkalainen salaatti

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään