Ankanrintaa ja appelsiinikastiketta

30 - 60 min

Raaka-aineet

2 ankanrintafileetä
suolaa, valkopippuria
2 rkl hunajaa
1 salottisipuli pilkottuna
2 appelsiinia
½ sitruunaa
2 dl demi-glacea
2 rkl kylmää voita

Jaa resepti

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vedä ankanrintojen nahkapuolelle juuri ja juuri lihaan ulottuvat viillot 0,5-1 sentin välein.
  2. Aseta rintafileet nahka alaspäin kylmälle paistinpannulle ja laita pannu kuumenemaan keskikuumaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista noin kymmenen minuuttia, kunnes rasva on nahan alta kokonaan sulanut ja nahka on kauniin rapean ruskeaa. Käännä, mausta ja paista lihapuolta 2-3 minuuttia. Siirrä fileet uunivuokaan ja valuta hunaja niiden päälle. Kääntele pari kertaa ja siirrä uuniin 10-12 minuutiksi. Kääri fileet folioon ja jätä vetäytymään.
  3. Kuori toinen appelsiini hyvin ohuelti - niin ettei valkoista osaa tule mukaan. Leikkaa kuoret ohuiksi rihmoiksi ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia. Kuullota sipulisilppua pannulle jääneessä rasvassa. Purista appelsiineista ja sitruunasta mehut ja lisää pannulle. Lisää myös demi-glace ja kuorisuikaleet. Keitä, kunnes kastike saostuu.
  4. Leikkaa fileet vinottain ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa voi kastikkeen joukkoon pieninä paloina juuri ennen tarjoilua. Valmista lisäkkeeksi vaikkapa sitruunankuoriraasteella maustettua kuskusia.

 

Resepti: Markku Haapio

Kuva: Roni Lehti

Katso myös

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään