Karitsan kylkirulla ja valkosipuli-perunapyree

Raaka-aineet

1,5 dl maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl hienonnettua timjamia ja rosmariinia
karitsan kylki levynä, josta on poistettu luut
karitsan ulkofilee
suolaa, mustapippuria
500-600 g jauhoisia perunoita
4 solo-valkosipulia
1 dl kermaa
1 dl persiljaa hienonnettuna

Jaa resepti

Ohje

  1. Laita uuni tulemaan 180 asteeseen. Sekoita tuorejuusto ja yrtit tahnaksi. Levitä kylkilevy työpöydälle ja sivele sille ohut kerros juusto-yrttitahnaa. Aseta filee levyn toiseen päähän ja mausta levy suolalla ja pippurilla. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido narulla.
  2. Paista rullaan pannulla joka puolelle hyvä väri. Työnnä rullaan uunilämpömittari niin, että sen kärki tulee fileeseen. Laita rulla uuniin ja paista, kunnes mittari näyttää 60 astetta. Tällöin liha on sisältä kauniin rosee. Jos kaipaat kypsempää, anna lämmön nousta muutama aste. Ota uunista ja kääri folioon vetäytymään.
  3. Kuori ja lohko perunat, kuori ja puolita valkosipulit. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella kerman kanssa ja sekoita joukkoon persiljasilppu.
  4. Ota rullasta pois narut ja viipaloi se. Kastikkeen saat, kun siilaat ja suurustat paistinpannun ja uunivuoan liemet maizenalla. Tuhdimman kastikkeen saat, kun lisäät liemeen pullon Koffin Portteria ja tilkan balsamicoa ja keität seoksen paksuhkoksi. Vatkaa lopuksi joukkoon 50 g voita ja mausta pippurilla ja ehkä suolalla.

 

Resepti: Markku Haapio

Kuva: Roni Lehti

Katso myös

  • 0 0 Uudet perunat
  • 0 0 Vihreä valkosipulivoi
  • 0 0 Härkä-tartar
  • 0 0 Kantarellikeitto
  • 0 0 Kampasimpukat ja sinappi-emmentalkeitto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään