Inkiväärilohta ja uppomuna

15 - 30 min

Raaka-aineet

500-600 g lohta fileen paksusta kohdasta
1 l vettä
n. 1 dl merisuolaa
2-3 rkl inkivääriraastetta
1 l tuoretta pinaattia (tai rucolaa)
4 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
vettä ja etikkaa uppomunien kypsentämistä varten

Jaa resepti

Ohje

  1. Nypi lohesta ruodot, leikkaa kolmisen senttiä sen vatsaliepeestä pois ja jaa filee neljäksi tasakokoiseksi palaksi. Kiehauta litra vettä ja liuota siihen kukkurainen desilitra merisuolaa ja lisää vielä kuumaan veteen 2-3 rkl inkivääriraastetta. Anna jäähtyä ja upota lohenpalat liemeen. Anna maustua tunnin verran. Nosta palat pois ja kuivaa hyvin.
  2. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paista lohenpaloihin joka puolelle nopeasti väri kuumalla pannulla. Työnnä yhteen palaan uunilämpömittari ja nosta palat vuoassa uuniin. Kun kalan sisälämpötila on 50 astetta (vie noin 10 minuuttia), ota vuoka uunista ja nostele palat lautasille.
  3. Kalan kypsyessä kuumenna laakeassa pannussa juuri ja juuri poreilevaksi kolmisen senttiä vettä, jossa on tilkka etikkaa. Riko munat yksitellen kahvikuppiin ja valuta munat varovasti pannun laitaa myöten veteen. Anna munien hyytyä viitisen minuuttia. Nosta ne pois reikäkauhalla ja siisti niiden reunat. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja kääntele pinaatteja siinä hetken. Annostele lautasille ja nosta uppomunat päälle. Nosta viereen lohenpalat ja tarjoile sitruunalohkon kera.

 

Resepti: Markku Haapio

Kuva: Roni Lehti

Katso myös

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään