Hummeria ja hedelmäistä salaattia

4 annosta

Raaka-aineet

2 pakastehummeria (á 500 g)
2 l maustelientä
1 dl leipäraastetta tai korppujauhoa
50 g voita
persiljaa, timjamia, tilliä
1 rkl parmesaaniraastetta
1 greippi
½ kurkkua
1 avokado
1 rasia ananaskirsikoita
1 kerä rapeaa salaattia
sitruunaa

Jaa resepti

Ohje

  1. Sulata hummerit ja poista pakkauksestaan. Laita kattilaan 1,5 l vettä, lasillinen kuivaa valkoviiniä, pari laakerinlehteä, muutama mustapippuri, 1 pilkottu sipuli, 1 pilkottu valkosipulinkynsi, timjaminoksa ja 1 pienitty porkkana. Keitä lientä vartti ja jäähdytä. Laita hummerit mausteliemeen pariksi tunniksi.
  2. Väännä hummerien sakset irti. Laita hummerit mahalleen leikkuulaudalle ja halkaise ne tukevalla veitsellä. Tämä käy varsin helposti. Poista pyrstöstä suoli. Laita puolikkaat laakeaan uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Sekoita pehmeästä voista, yrteistä ja parmesaanista tahna ja levitä sitä hummerien leikkuupinnoille.
  3. Kuori ja paloittele greippi, poista näkyvät kalvot. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Ota avokadon liha kuoresta ja paloittele se, purista paloille sitruunamehua. Puhdista ananaskirsikat. Revi salaatti lautasille ja kokoa salaatin päälle hedelmälohkot. Pirskota päälle sitruunamehua. Grillaa hummerinpuolikkaita kuumassa uunissa, mieluimmin grillivastuksen alla 10 minuuttia ja nosta kuumat hummerinpuolikkaat pedille. Tarjoa rapean patongin tai paahtoleivän kera.

 

Resepti: Markku Haapio

Kuva: Roni Lehti

Katso myös

  • 0 0 Hollandaise-maustevoi
  • 0 0 Tomaatti-vuohenjuustoviipaleet
  • 0 0 Mansikkasorbetti
  • 0 0 Peroffee-piiras eli persikka-toffeepiiras
  • 0 0 Nahkiaiset ja sinappikastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään