Poronkäristys ja sienimuusi

Raaka-aineet

Poronkäristys:
pala poron kuuta, possun silavaa tai voita
800 g poron paistilastuja
tilkka vettä
suolaa, mustapippuria
Sienimuusi:
800 g puikulaperunoita
2 dl täysmaitoa
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 iso sipuli
voita

Jaa resepti

Ohje

  1. Paista poron kuuta tai possun silavapalaa pannulla, kunnes palasta irtoaa rasva (heitä sulamaton osa roskiin). Tai sulata pannulla noin 50 g voita. Lisää vielä vähän kohmeiset lihalastut kuumalle pannulle 2-3 erässä ja ruskista ne. Lisää tilkka vettä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla. Jos olet viisaasti ostanut kunnon paistilastuja, 10-15 minuuttia riittää. Jos olet langennut tarjouslihoihin, jotka voivat olla mitä vaan lihanrääpettä tai ulkomaan saksanhirveä, hauduta pitkään.
  2. Kuori perunat ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Perunoitten kiehuessa laita murennetut sienet likoamaan maitoon. Kuori ja hienonna sipuli ja hauduta se voissa pehmeäksi, älä ruskista. Kaada sieni-maitoseos sipuleille ja hauduttele matalalla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Survo perunat ja lisää joukkoon sipuli-sieni-maitoseos. Lisää maitoa, jos muusi sitä kaipaa.
  3. Lusikoi muusi lautasille ja tee muusiin syvennys. Kauho siihen käristystä ja tarjoa lisäksi puolukkasurvosta ja maustekurkkuja.

 

Resepti: Markku Haapio

Kuva: Roni Lehti

Katso myös

  • 0 0 Karitsan karetta ja maksaa
  • 0 0 Lohi-kapris-tagliatelle
  • 0 0 Marjarahka
  • 0 0 Köyhät ritarit
  • 0 0 Naudan kieltä ja tillikastiketta

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään