Hapanimeläkana

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

300 g Kanan paistileikettä
1 rkl Maissitärkkelystä
3 rkl Kylmää vettä
1 rkl Öljyä
1 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
2 rkl Öljyä
150 g Punaista paprikaa
100 g Sipulia
Kastike
227 g Tölkki ananaspaloja (Rainbow)
80 g Limetin mehu (0,3 dl)
1 rkl Paahdettua seesamiöljyä
Kastike
60 g Ketsuppia (Felix)
30 g Osterikastiketta (Mae Krua)
30 g Soijakastiketta (16,9 %)
21 g Sokeria
6 g Inkivääriraastetta
6 g Hienonnettua valkosipulia
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml.

Nainen piteli kukkakimppua Tikkurilan asemalla - no nyt on majesteettinen paluumatka veljen luota! Sen siitä saa, kun tekee herkullista ruokaa. Ja kyllä, menin viskipäissäni kiittämään tuntematonta rakasta. 

Ensimmäisenä kastike. Kuorin ja hienonsin valkosipulin, nostin rasiaan. 6 g = kaksi keskikokoista kynttä. Kuorin inkivääripalan lusikalla ja raastoin pieneksi, siirsin rasiaan. Loput ainesosat mukaan, sekoitin tasaiseksi ja vein jääkaappiin. 

Seuraavaksi huuhdeltu paprika ja kuorittu sipuli. Leikkaa reiluiksi paloiksi, nosta omaan rasiaan ja vie jääkaappiin. 

Kana huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä se pehmennetään - sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi kipossa. Kun se on tasaista, lisää öljy ja soijakastike. Suikaloi leikkeet ja laita isolle syvälle lautaselle. Marinadi perässä, sekoita käsillä tasaiseksi. 

Kun proteiini on ollut 25 minuuttia huoneenlämmössä, aloita riisi. Huuhtele 4 dl jasmiiniriisiä neljä kertaa kylmällä vedellä, valuta ja siirrä keittimeen. Vettä mitataan saman verran eli 4 dl. 

30 minuuttia kellossa - starttaa riisi ja kuumenna wokkipannu. Paista 300 g kanaa 4/6:lla kahdessa erässä, kuusi minuuttia erää kohden. Sekoita harvakseltaan, niin väriä tarttuu. Sekoitin kaksi kertaa erää kohden - kahden ja puolen minuutin kohdalla käänsin suikaleet ja viiden minuutin kohdalla sekoitin. 

Nosta kana lautaselle odottamaan, mittaa öljy pannulle ja lisää kasvikset. Paista niitä kuuden minuutin ajan, sekoita kahden minuutin välein. Tässä välissä ehtii ottamaan kastikkeen huoneenlämpöön, puristamaan limetistä mehun ja avaamaan ananastölkin. 

Kasviksia kypsennetty kuusi minuuttia - kana ja kastike pannulle, sekoita tasaiseksi ja vähennä 3/6:een. Paista kahden minuutin ajan. 

Lämpö nolliin, siirrä sivuun, lisää ananaspalat mehuineen, limemehu sekä paahdettu seesamiöljy. Sekoita tasaiseksi ja annostele riisin päälle. 

Jos haluat ruuasta tulisen, hienonna kastikkeeseen kolme thaichiliä (tai yksi habanero).

Reseptin suola vähän yli 0,6 %. Tässä on sen verran paljon makeutta, että kestäisi reilummankin. Suosittelen siis nostamaan soija- ja osterikastiketta 30 g -> 35 g.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Korealaiset kanarullat
  • 2 0 Cashewkana
  • 2 0 Ground beef bulgogi
  • 1 0 Karibianpata
  • 2 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä
  • 2 0 Korealaiset lihapullat

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään