Päärynä-rahkapiirakka

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

100 g Voita/margariinia
2,5 dl Vehnäjauhoja
0,5 dl Sokeria
0,5 tl Leivinjauhetta
0,5 tl Kanelia
0, 5 tl Vaniljasokeria
2 rkl Vettä
Täyte
1 prk Maitorahkaa
1 prk Tuorejuustoa
1 dl Sokeria
2 Kananmunaa
1 tl Vaniljasokeria
2 Kypsää päärynää

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää hieman huoneenlämmössä pehmennyt voi ja puristele ainekset sekaisin. Lisää lopuksi tilkka kylmää vettä ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina siksi aikaa kylmään lepäämään, kun käsittelet päärynät.

Paras piirakka tulee miltei ylikypsistä päärynöistä. Tarvitset piirakkaan kaksi isoa tai 3-4 pientä päärynää. Kuori päärynät. Poista siemenkota ja puiseva "keskiviiva". Pilko päärynät 2-3 millin siivuiksi.

Voitele piirakkavuoka, joka on halkaisijaltaan 25-27 cm. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Levitä päärynäsiivut taikinapohjalle tasaisesti.

Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri sekä kananmunat. Jos käytät maustettua rahkaa tai tuorejuustoa, voit vähentää sokerin määrää. Rahka-juustoseoksen voi myös maustaa limen tai sitruunan mehulla. Kaada seos päärynöiden päälle tasaisesti. 

Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 min.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 5 Amerikkalainen päärynäpiiras
  • 4 2 Päärynäpiirakka
  • 3 3 Päärynä-omenapiirakka
  • 2 1 Päärynäpiirakka
  • 2 0 Omena-päärynämuffinit
  • 1 0 Päärynä Brie piirakka

Kommentit

Irkku73
Tämä herkullinen piirakka on perinteisen rahkapiirakan ja juustokakun combo, joka syntyi, kun käsiini päätyi ihanan kypsiä päärynöitä ja jääkaapista löytyi rahkaa ja tuorejuustoa. Aiemmin olen tehnyt piirakkaa samalla reseptillä yhdistäen rahkaa ja jugurttia, mutta tuorejuustolla piirakasta tulee täyteläisempi. Kellertävä väri rahka-juustotäytteeseen tulee omien kanojen munien voimakkaan värisistä keltuaisista.😉

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään