Bratwurstipasta

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

50 g Valion voita (1,4 %)
200 g Sipulia
1 tl Sokeria
0,2 dl Öljyä
230 g Snellmanin bratwurstia
2 Medium chiliä
Pasta
2,5 l Vettä
4 tl Suolaa
500 g Rummon fusillipastaa
Loppusuora
1,25 dl Pastan keitinvettä
0,5 dl Tuoretta sitruunamehua
Ruukku lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

Halusin pitää ainesosalistan mahdollisimman lyhyenä. Sopisihan tuohon vielä 0,5 tl mustapippuria ja kaksi valkosipulinkynttä. Mausteisemman version saat, kun vaihdat bratwurstin chorizoon. 

Siivuta sipulit ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi. Omassa pussissa oli 215 g. Kypsennä keskilämmöllä niin kauan, että se on pehmeää ja ottanut hieman väriä. Sinä aikana leikataan chilit ohuiksi renkaiksi ja makkarat sentin kolikoiksi. 

Valuta valmis sipuli talteen johonkin pieneen astiaan. Aseta makkarat öljyyn paistumaan. Chilit hetken päästä mukaan. Tässä vaiheessa pasta tulille. Laitoin 2,5 litraa vettä ja 4 tl suolaa, mutta 3,75 litraa ja 6 tl toimii myös loistavasti. 

Siirrä valmis makkara-chiliseos sivuun, lisää sipuli rasvoineen, sekoita tasaiseksi ja laita kansi päälle. Purista sitruunamehu ja hienonna persilja. Ota keitinvettä talteen juuri ennen valuttamista. 

Heti kun olet valuttanut pastan, kaada keitinvesi makkara-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi. Näin saadaan kaikki maku talteen.

Yhdistä isossa kulhossa pasta, makkarakastike sekä sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Viimeistele annokset lehtipersiljasilpulla.

Pastaan voi lisätä juustoa. Seuraavalla kerralla ripottelen joukkoon 100 g raastettua parmigianoa / grana padanoa. 

Lehtipersilja kannattaa puhdistaa hyvissä ajoin, jotta se olisi tarpeeksi kuivaa hienontamishetkellä. Kulhoon siis kylmää vettä, yrtti sinne ja hellä sekoitus. Nosta pyyhkeen tai talouspaperien päälle.

Persiljakikkailun voi tosin huoletta skipata, sillä suurin osa kaupan yrttitarjonnasta on täydellisen puhdasta.

Jos lisäät 100 g parmesaania pastaan, nosta sitruunamehua 0,5 dl -> 0,6 dl. Kun rasvan määrä kasvaa, seuraa happo perässä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään